Idi na:

Pregradni zidovi za visoke hale na bazi sistema suve gradnje

Projekti industrijskih hala mogu predstavljati veliki izazov kada se razradjuju detalji pozicija visokih pregradnih zidova. Siniat svojim rešenjima pomaže da se ovi izazovi lagano savladaju zadovoljavajući zahteve modernog dizajna, dok u isto vreme omogućava visoki nivo performansi sistema na bazi gips kartonskih ploča iz sopstvene ponude. 
Jedan od najčešćih problema je kada se pojavi potreba za spajanjem pregradnih zidova sa krovnim sendvič panelom ili rebrastim limom. Suština samog problema je nepostojanje kontruktivnog elementa za koji bi se pregradni zid na bazi gips kartonskih ploča vezao. Naše uverenje je da se ovaj problem najlakše rešava montažom specijalnog elementa tkz. « vodjice » koji opšiva gornji UW profil pregradnog zida. 
Ispod želimo navesti prednosti sistema koji predlažemo :
UW profil na vrhu zida nije fiksno vezan za podlogu te tako sprečava pojavu ikakve nestabilnosti zida u slučaju požara ili zemljotresa.
U slučaju požara rebrasti lim zbog svoje male debljine izgori u vrlo kratkom roku. Ukoliko bi UW profil bio direktno vezan za rebrasti lim, zid će izgubiti gornji oslonac i srušiće se.
U slučaju zemljotresa rebrasti lim će imati moć nosivosti samo u pravcu pružanja rebara i jedino može sprečiti gubitak tako postavljenog gornjeg oslonca pregradnog zida. Ukoliko je oslonac postavljen u kontra smeru, ne bi bilo mogućnosti sprečavanja rušenja zida, jer bi došlo do tkz. efekta « harmonike ».
Dakle, jedino tehničko prihvatljivo rešenje je postavljanje « vodjice » kao dodatnog osiguranja za fiksiranje gornjeg UW profila.
Ukoliko se suočite sa ovim ili sličnim problemima ili zahtevima investitora, mi smo to da Vam pomognemo.  Za besplatnu tehničku podršku kontaktirajte nas putem telefona ili mailom.

Article

Pogledajte ostale članke